Zonnepanelen: wel of niet aanbrengen op je huis?

Wie geld wil besparen en bovendien het milieu wil helpen, kan overgaan op zonne-energie. Hiervoor heb je echter zonnepanelen nodig. Zonnepanelen: zijn ze wel of niet geschikt voor jou? Dat hangt van een aantal factoren af. Eerst kijken we opnieuw naar wat zonnepanelen zijn en wat de voornaamste voordelen zijn.

Schoon en duurzaam

Zonne-energie is een schone manier om je eigen energie op te wekken. Dit doe je door zonnepanelen op je huis te plaatsen. Het is een grote stap in de richting van de verduurzaming van je woning. Bovendien is je huis meer waard met zonnepanelen. De energieprijzen blijven stijgen, dus het zelf kunnen voorzien in stroom is een mooie stap voor je toekomst.

Wat kosten zonnepanelen?

Natuurlijk is er variatie in de kosten. Niet elk zonnepaneel is even duur. Over het algemeen kun je uitgaan van eenmalige kosten van ongeveer 4000 tot 4500 euro. Dat lijkt veel, maar je zult er op termijn een hoop mee besparen. Jaarlijks kan dit tot wel 460 euro zijn. Bovendien scheelt het 1.600 kilo C02 uitstoot per jaar dus je draagt absoluut bij aan de verbetering van het milieu. 

zonnepanelen wel of niet

Natuurlijk zal voor de productie en het plaatsen van de zonnepanelen ook een deel C02-uitstoot ontstaan. Dat is helaas nog niet te vermijden. Berekeningen geven echter aan dat je dit na drie jaar hebt gecompenseerd. En je panelen gaan nog veel langer mee dan dat!