Zo werk je met underlayment platen

Tijdens de corona pandemie zijn er steeds meer mensen die klusjes in huis doen. Thuis klussen is leuk, bespaart je geld en is werk waarbij je direct verschil ziet. Bij klusjes in huis kan het voorkomen dat je te maken krijgt met underlayment platen. Dit is een bouwmiddel dat voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. In dit artikel lees je waarvoor het nuttig kan zijn en hoe je het moet gebruiken.

 

Wat zijn de underlayment platen?

Underlayment platen zijn over komen waaien vanuit Amerika. Het is een zeer bekende plaatsoort die onder andere gebruikt wordt voor de bouw van huizen. Daarnaast worden ze ook gebruikt bij het maken van meubels en het leggen van vloeren. Underlayment platen zijn stevig en daardoor zeer geschikt om te gebruiken als onderlaag.

 

Waar moet je op letten als je werkt met underlayment platen?

Om ervoor te zorgen dat je een balklaag egaal en vlak kunt leggen, is het belangrijk dat je op de juiste manier te werk gaat met underlayment platen. Als je gebruik maakt van underlayment platen dien je deze niet strak vast te maken aan een muur. Dit omdat hout kan werken en het geen kant op kan waardoor het bol gaat staan.

 

Hoe leg je een vloer met underlayment platen?

 

Als je een vloer wilt leggen met underlayment platen, dan is het sterk aan te raden om te kiezen voor lichtere platen. Dit omdat je deze eenvoudiger kunt zagen en ze bovendien goedkoper zijn. Wel is het belangrijk dat de underlayment platen voldoen aan de juiste klasse. Bij underlayment platen kun je kiezen uit drie klassen waarbij klasse 3 goed binnen en buiten gebruikt kan worden en klasse 1 alleen binnen. 

 

De dikte van de platen speelt een belangrijke rol voor het uiteindelijke resultaat. De diktes 18 en 21 mm zijn het populairst voor ondervloeren. Daarnaast kun je platen met deze dikte ook gebruiken voor erg veel andere constructies.