Welke glassoorten zijn er bij binnendeuren?

Heb je al eens een kijkje genomen op dhk.nl/? Deze website staat vol met tips en inspiratie om jouw woning nog mooier te maken. Zit je er aan te denken om glas toe te voegen aan je binnendeuren, maar weet je het nog niet zeker? Dan zit je hier goed.

Waarom zou ik voor glas in mijn kunststof deur gaan?

Het toevoegen van glas in een kunststof deur heeft een ontelbaar hoeveelheid voordelen. Glas doet namelijk erg veel met je binnendeur. Het zorgt namelijk voor extra veel licht doorgang en openheid. Doordat glas in je deur extra licht in je woonkamer laat schijnen, zal je woonkamer automatisch groter ogen. Een simpele deur heeft hierdoor ook voordelen voor je woonkamer. Hiernaast heb je door glas in je binnendeur toch nog overzicht over je gang, als je bijvoorbeeld wilt zien wanneer er iemand bij de voordeur staat. Wanneer je geen glas hebt, zou je de deur open moeten zetten. Nu kun je gewoon genieten van de openheid van je deur zonder hem weliswaar daadwerkelijk open te zetten.

Veiligheidsglas in je kunststof deur voor een veilige omgeving

Veiligheidsglas is glas in een kunststof deur dat extra stevig is. Dit glas is dan ook vijf keer sterker dan het normale glas wat je kan toevoegen aan je binnendeur, waardoor het dus tegen een wat harder stootje kan. Dit is dus ideaal wanneer je kinderen hebt, of zelf ietwat onhandiger bent en zeker wilt zijn dat het veilig is. Breek je het glas toch? Dan valt hij niet uiteen in harde scherven, maar in kleinere en dus minder gevaarlijke stukjes. Zo voorkom je dat jij of een van je gezins- of huisgenoten zich verwondt. Een nadeel is dat dit glas vaak zo dik is dat het frame van je deur ook dikker dient te zijn. Je kunt dan dus niet gaan voor een smalle stalen deur. Kies dus verstandig als je dit misschien wilt aanschaffen.

Glas-in-lood dat zorgt voor extra sfeer

Glas-in-lood is een prachtige toevoeging aan een woning en vaak een vrij populaire keuze. Het kan je deur en woning namelijk enorm opvrolijken, omdat glas-in-lood vaak veel verschillende kleurtjes bevat. Glas-in-lood voor in je kunststof deur is vaak beschikbaar in verschillende motieven en kleuren waardoor je echt iets kunt kiezen wat goed bij jouw interieur past. Geen fan van felle kleuren? Dan kun je ook gaan voor een glas-in-lood zonder gekleurde ruiten. Voor ieder interieur is er dus wel iets moois beschikbaar!