Wat doen als je sleutel in je slot is afgebroken

Het zal je maar overkomen, je komt net thuis van een avondje stappen, je doet de sleutel in het slot en je zet er per ongeluk op een verkeerde manier kracht op en kapot sleutel. Een nachtmerrie die je absoluut niet wilt meemaken. Want wat nu? Je kunt je huis niet in. Moet je nu een slotenmaker bellen, maar dat kost geld of probeer je het eerst zelf? Hierbij wat tips van een slotenmaker in Dordrecht

Mogelijkheden die je kunt uitproberen als je sleutel in het slot is afgebroken

Ben jezelf een beetje handig dan zijn er een aantal manieren om je afgebroken sleutel toch uit het slot te halen. Laten we beginnen bij het simpelste. Zoek een magneet, maar wel eentje die best sterk is. Plaats deze tegen het slot aan en als het geluk je meezit, kun je het afgebroken deel er zo uittrekken. Lukt deze methode niet, dan kun je ook het volgende uitproberen. 

Kun je beschikking krijgen over een figuurzaag, haal dan het zaagje eruit en je doet het volgende. Probeer voorzichtig het zaagje in het sleutelgat te duwen, zodanig dat de tandjes naar jou toe zijn gericht. Duw totdat je denkt dat je iets verder dan de lengte van de afgebroken sleutel bent, maak dan een korte draai zodat de tanden contact met de sleutel maken en trek voorzichtig het zaagje naar je toe. Als alles meezit, trek je zo het afgebroken deel eruit. Het enige wat nu rest is maar hopen dat je ergens je reservesleutel zo kunt bemachtigen.

Lukt het je toch niet om binnen te komen in je huis als je sleutel in het slot is afgebroken? Bel daarvoor Nood Slotenmaker.