Visgraatparket plaatsen? Zeker het overwegen waard!

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om parket te (laten) plaatsen in je woning zal je kunnen vaststellen dat er verschillende soorten legpatronen bestaan. De bekendste van al deze legpatronen is natuurlijk visgraat. Heel wat mensen kiezen er als het ware blind voor om gebruik te maken van dit legpatroon. Dit is ongetwijfeld het gevolg van het feit dat visgraat er om bekend staat ongelofelijk luxueus te zijn. Ondanks de vele voordelen die er aan visgraat verbonden zijn moet het wel gezegd dat er ook nadelen zijn om even rekening mee te houden. Het belangrijkste nadeel van visgraat? Dat het in principe niet mogelijk is om deze zelf te plaatsen. Voor de plaatsing van visgraatparket doe je dan ook in principe altijd een beroep op een gespecialiseerde plaatser. Wil je graag meer weten over de realisatie van visgraatparket in je woning? Dat is perfect mogelijk door middel van de onderstaande informatie!
Wat is visgraatparket precies?
Veel mensen denken dat visgraatparket een soort van parket is. Dat is echter niet correct. We spreken over visgraat wanneer er sprake is van een bepaald patroon waarin de houten vloer wordt gelegd. Dit specifieke patroon is ongelofelijk complex om te leggen en één enkele fout kan ervoor zorgen dat de volledige uitstraling van je vloer eigenlijk als het ware kapot is. Dit zorgt ervoor dat het in de praktijk altijd wordt aangeraden om visgraatparket te laten plaatsen door iemand die reeds over de nodige ervaring beschikt met dit legpatroon. Doe je dit niet en maak je uiteindelijk de keuze om zelf het patroon te gaan realiseren? Dan moet je er absoluut rekening mee houden dat de kleinste fout jouw visgraatparket dus negatief kan beïnvloeden.
Hoe wordt het legpatroon precies gerealiseerd?
Visgraatparket is één van de populairste legpatronen voor massieve parketvloeren. Enkele eeuwen terug werd er vooral van dit legpatroon gebruik gemaakt in kastelen en kloosters. De voorbije jaren kon er echter reeds worden vastgesteld dat dit legpatroon ook buiten deze statige woningen aan een stevige opmars bezig is. Een visgraat parketvloer kenmerkt zich in de praktijk door een legpatroon dat veel weg heeft van (hoe kan het ook anders) visgraten. De plankjes beschikken allemaal over nagenoeg dezelfde lengte en zijn verder rechthoekig van vorm. De visgraat stroken zelf beschikken over een standaard dikte van 9 mm. De breedte van de stroken kan verschillen. Ze hebben dan ook in de praktijk een breedte van ofwel 7 centimeter ofwel 40 centimeter. Dit kan je uiteraard volledig zelf kiezen.
Maak gebruik van de Legservice van Parket Paleis!
Welke houtsoort gebruiken voor visgraat vloer?
Het is je ongetwijfeld wel bekend dat er bij de realisatie van parket gebruik kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten. In principe het soort hout dat je gebruikt volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Dit gezegd hebbende kan er worden vastgesteld dat het merendeel van de mensen er in de praktijk bij visgraatparket voor kiezen om gebruik te maken van eikenhout. Niet alleen omwille van de betaalbaarheid van de houtsoort, maar ook omwille van de stevigheid waarover ze beschikt. Uiteraard kan jij er eveneens perfect voor kiezen om gebruik te maken van een andere houtsoort.