Verschillende soorten laminaatvloeren uitgelicht

Laminaat

Is de vloer in jouw woning toe aan een nieuwe vloer? Een laminaatvloer is ideaal om in je huiskamer te leggen. Waarom? Laminaat vloeren behouden kleur en zijn bestand tegen vocht. Daarnaast kun je laminaat gemakkelijk zelf leggen. Laminaat vloeren hebben geen onderhoud nodig. Daarnaast is de prijs van laminaat gunstig, het gaat je geen vermogen kosten. In dit artikel gaan we het hebben over een aantal laminaatvloeren. Neem eens een kijkje op de website van Laminaathal.

Breed laminaat

Net als met een houten vloer, heeft breed laminaat vaak een hele mooie, natuurlijke uitstraling. Breed laminaat heeft vaak een handig klik-systeem. Dit is niet bij alle soorten het geval, maar wel bij veel. De brede planken zijn eenvoudig schoon te dweilen. Als je kiest voor breed laminaat met een voelbare houtstructuur dan is het net of je een houten vloer in huis hebt liggen.

Kliklaminaat

Dit soort laminaat is niet duur. Kliklaminaat is daarnaast ontzettend onderhoudsvriendelijk. Kliklaminaat is heel gemakkelijk te leggen. Dat is het grote voordeel van kliklaminaat. Je kunt voor een leuk prijsje snel een nieuwe vloer leggen. Je krijgt kwaliteit voor weinig.

Kunststof laminaat

Dit soort laminaat is slijtvast. Ook is kunststof laminaat geschikt voor vloerverwarming. De houtstructuur oogt natuurlijk. Kunststof vloeren zijn ongekend populair. Deze vloer is in iedere gewenste uitvoering te verkrijgen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Kunststof laminaat is verkrijgbaar in veel kleuren. Met een kunststof vloer minimaliseer je geluid. Ook hebben kunststof vloeren mooie prints en een mooie structuur.

Marmer laminaat

Dit is een laminaat vloer dat lijkt op een tegelvloer. Het is moeilijk om het verschil te zien tussen een marmer laminaat vloer of een echte marmer vloer. Het is mogelijk om te kiezen voor een hoogglans marmer laminaat vloer. Ook is het mogelijk om te kiezen voor verschillend uitstralingen en kleuren op het gebied van marmer. Marmer laminaat is vaak 8 mm dik, hierdoor kun je de vloer intensief belasten. Een marmer vloer van 8 mm dik gaat ten minste 25 jaar mee.

Tegel laminaat

Als je echt natuurlijk wilt wonen, dan moet je gaan voor tegel laminaat. Deze vloer is bijna niet te onderscheiden van een echte stenen vloer. Natuurlijk is tegel laminaat ook gemakkelijk te leggen. Tegel laminaat voelt comfortabel aan je voeten. Ook is het geschikt voor intensief gebruik.