Verschillende filters voor je zwembad

filterpomp

Heb ik wel of geen filterpomp nodig?

Ja. Je hebt een filterpomp voor je zwembad nodig als er meer dan 800 liter water in je zwembad past. Als je een zwembad voor in je tuin koopt, kun je vaak kiezen tussen een zwembad met of zonder filterpomp. Maar ook als je bij een bepaalde variant alleen kunt kiezen voor een zwembad zonder filterpomp, kun je de pomp er soms los bij bestellen. Tenminste, als je je zwembad goed schoon wil houden.

Zandfilterpomp

De meeste filterpompen zijn zandfilterpompen. Zoals de naam al verklapt; deze filtert op basis van zand. Het zwembadwater wordt met behulp van de pomp door de zandfilter geperst, waardoor vuil zoals algen, zand en ongedierte achterblijven in de zandfilter. Groot voordeel is dat dit zeer weinig onderhoud met zich meebrengt. In tegenstelling tot filtercartridges die elke twee weken vervangen moeten worden gaat filterzand jarenlang mee.

In plaats van zand kun je een zandfilterpomp ook vullen met fiberclean. Fiberclean is wordt steeds populairder om de volgende redenen:

  • Fiberclean gaat langer mee
  • Fiberclean is duurzamer
  • Fiberclean is makkelijker te versturen
  • Fiberclean is lichter

H2: Fiberclean filterset

De Interline Fiberclean filter is speciaal ontworpen voor het gebruik van Fiberclean. Deze innovatieve manier van zwembadfiltratie is een zeer efficiënt en duurzaam alternatief voor filtratie met zandfilters. Eenvoudige bediening door enkele in- en uitschakelknop. Energiebesparing door het gebruik van een kleinere pomp. Slechts 320 gram Fiberclean nodig voor het vullen van het filter (inbegrepen).

Hoe lang moet een filterpomp draaien?

Hoe lang je zwembadpomp – ook wel filterpomp genoemd – aan moet staan is afhankelijk van je pomp en het formaat van je zwembad. Bij het laten draaien van de zwembadpomp draait het niet zo zeer om de duur, maar om hoe vaak het water wordt rondgepompt. In principe gaat het er om dat het water, per dag, 4 keer door de filter heen wordt gepompt. Vaak moet je de pomp hiervoor 4 tot 12 uur laten draaien.