Tips om je muur goed te schilderen

We weten allemaal dat het soms veel energie kost om een oppervlak mooi te schilderen. In dit artiklen willen wij jou graag een aantal handvaten aanreiken. Met de tips in dit artikel gaan wij jou helpen de beste schilder te worden.

De kwasten

Wat veel mensen doen is besparen op de kwasten die zij gebruiken. Het soort kwast bepaalt hoe jouw resultaat is. Koop dus niet al je kwasten bij de aldi, maar ga even naar de gamma!

Bereid je muren voor

Het kan zijn dat de vorige bewoners veel hebben gerookt of dat er vochtplekken in de muur zitten. Behandel daarom altijd eerst je muren voordat je begint. Je doet dit door een fixeerlaag aan te brengen. Een fixeerlaag egaliseert het oppervlakte en helpt tegen het inzuigen.

Schuren schuren en nog is schuren

Wat veel mensen vergeten is het schuren van het oppervlakte waarop jij wil gaan schilderen. Met schuren breng jij kleine krasjes aan op de muur, waardoor de verf die jij net gekocht hebt zich beter gaat hechten aan de muur. Ook is het belangrijk dat jij zorgt dat er weinig stof in huis is. heb jij bijvoorbeeld net gaten geboord? Zorg dan dat alle stof weg is.

Afplakken

Als jij alles goed afgeplakt tijdens het schilderen, bespaart dit jou op lange termijn enorm veel werk. Op die manier hoef jij weinig meer schoon te maken na het schilderen van je huis, krijg je rechte lijnen en ziet alles er strak uit.Bij Verf.nl kun je al jouw spullen kopen om goed te kunnen schilderen. Zo heb je gigantisch veel producten van Sikkens. Zo heb je de Sikkens Rubbol AZ en Sikkens Rubbol Ventura Satin voor zeer voordelige prijzen!