Tips om je huis wat tropischer te maken

Nu we niet op vakantie kunnen in verband met corona is het een idee om jouw favoriete vakantie bestemming naar je eigen huis te halen. Als je favoriete vakantie bestemming tropisch is dan moet je zeker verder lezen. Hieronder staan tips om je huis tropisch te maken. 

Tropische planten

De nummer één tip om je huis wat tropischer te maken is om natuurlijk tropische planten neer te zetten. Ben je niet zo goed met planten dan is er een perfecte oplossing, namelijk kunstplanten. Wat zijn dan tropische kunstplanten? Er zijn kunst bananenbomen, kunstcactussen, kunst vetplantjes en kunstpalmen. Het is natuurlijk het beste om planten te kiezen die in het tropische thema passen, maar als er een paar andere plantjes tussen staan die niet tropisch zijn, dan is dat natuurlijk geen ramp. 

Tropische kleuren

Nog een tip is om je huis te vullen met de kleuren van de tropen. De tropen bestaat uit verschillende soorten kleuren, je hebt de fellere kleuren en de terughoudende kleuren. De fellere kleuren en de terughoudende kleuren zijn eigenlijk dezelfde kleuren, alleen met een iets andere tint. Je hebt bijvoorbeeld groen dat kan een mooie felle kleur zijn die er ook echt uitspringt of een kleur die je goed kan gebruiken voor de achtergrond. 

Tropische inrichting

De kleuren zijn net al aangeduid, alleen ze komen in dit stukje ook terug. De tropische inrichting is ook een belangrijk deel om je huis tropischer te maken. Om te beginnen bij de kleur van de muren, je kan ervoor kiezen om je muur een neutrale kleur te maken, zoals een zandkleur, maar het is ook leuk om je muur bijvoorbeeld groen te maken en verder voor de inrichting neutrale kleuren te gebruiken. Je kan dan wel de kleur van je muur terug laten komen in kussentjes, plantenpotten, kaarsenhouders etc.