Op zoek naar een staande lamp

Staande lampen zijn er in allerlei vormen en maten. Deze lamp is samen met de plafond- en hanglamp wel de meest geziene lamp in de meeste woningen.

Op de website van Decofeelings zijn ook vele verschillende lampen te vinden. Het prettige aan deze website is dat het heel gemakkelijk door de verschillende producten kan zoeken naar het best passende item. En kom je er niet aan uit? Start dan een chatsessie, zo wordt je direct geholpen. Bij het uitkiezen van een nieuwe lamp is het verstandig om vooraf goed na te denken welke functie een ruimte heeft. Op deze manier kan je hier goed het licht op aanpassen. Soms is het prettig om indirect licht te hebben voor sfeer, maar in een andere ruimte is het juist belangrijk om een verlichting te hebben met een grote spreiding, zodat één lamp voldoende is voor het zicht in die ruimte. Maar in een andere ruimte is juist heel direct licht, bijvoorbeeld in de vorm van spotjes gewenst. Bijvoorbeeld in een ruimte waar veel gelezen of gewerkt wordt.

Waarom een vloerlamp?

Een staande lamp, of vloerlamp, heeft veel voordelen. Vooral omdat er veel verschillende soorten vloerlampen zijn. De meeste schijnen naar boven en zorgen daardoor vooral voor veel sfeer in een ruimte. Er zijn echter ook vloerlampen die een gebogen stang hebben en daardoor juist naar beneden schijnen. Deze kan bijvoorbeeld boven een salontafel gebruikt worden of in een hoek waar je graag een boek of de krant lees. Daarnaast zijn er ook combinaties op de markt. In een dergelijk geval is de vloerlamp de grote lamp welke omhoog schijnt en zit er aan de zijkant een spotje op. Deze kunnen tegelijk om maar ook afzonderlijk van elkaar aan staan. Een ander voordeel waardoor regelmatig voor een vloerlamp wordt gekozen is omdat deze gemakkelijk te verplaatsen is. Indien de ruimte anders gebruikt gaat worden of de lamp niet meer mooi staat bij de rest van het interieur kan deze heel gemakkelijk vervangen worden en in een andere ruimte hergebruikt.

Nadelen staande lamp

Doordat er zo veel verschillende mogelijkheden, designs en kleuren te vinden zijn wat betreft vloerlampen zijn er niet veel nadelen te noemen. Wat natuurlijk wel kan gebeuren is dat het een overvloed van lampen wordt. Bij het online bestellen van lampen is het raadzaam om goed naar de kleuren te kijken. Een kleur van een lampenkap ziet er op een beeldscherm soms anders uit dan in het echt. Door goed de beschrijving te lezen en eventueel na te vragen bij de klantenservice kan dit probleem verholpen worden. Lees verder goed de voorwaarden omtrent de bezorgkosten en bespreek wat de mogelijkheden zijn indien de lamp tijdens het vervoer beschadigd raakt. Verder is met een goed lichtplan weinig wat tegen kan vallen aan een mooie, goed bij de rest van het interieur passende lamp.