Op deze voordelen kan je rekenen met een futon matras

Het slaapcomfort welke je kan ervaren heeft door de jaren heen een enorme evolutie meegemaakt. Deze evolutie heeft er voor gezorgd dat veel mensen over een zeer specifieke voorkeur zijn komen te beschikken. Met name de zogenaamde ‘futon matras‘ heeft enorm aan populariteit gewonnen. Dit matras kan in de praktijk dan ook op verschillende manieren worden ingezet. In eerste instantie kan een dikker, Japans futon matras bijvoorbeeld dienst doen als vervanging voor een Westerse matras. Een bijzonder dunne futon kan op haar beurt dan weer worden gebruikt als dekbed. Hoe dan ook, overweeg jij ook om te investeren in een futon matras, maar ben je benieuwd naar welke voordelen hier nu precies allemaal aan verbonden zijn? We stellen ze graag aan je voor op deze pagina!

1.) Futon matrassen zijn gemaakt van biologisch katoen en stof

In eerste instantie is het zo dat bij het vervaardigen van een futon matras gebruik wordt gemaakt van biologisch katoen en stof. Katoen is niet alleen een natuurlijk, maar ook een plantaardig materiaal welke over bepaalde, specifieke, regulerende eigenschappen beschikt. Deze eigenschappen leveren een belangrijke en bovendien ook structurele bijdrage aan het realiseren van niet alleen een gezonde, maar ook een harmonieuze slaap. Door gebruik te maken van een futon matras van katoen wordt er verluchting, ondersteuning evenals een zalig gevoel gerealiseerd. Hierdoor ben je elke nacht opnieuw verzekerd van een zo optimaal mogelijke nachtrust.

 2.) Ze wordt op traditionele wijze gefabriceerd

Een futon matras wordt ook vandaag de dag nog steeds op ambachtelijke wijze gefabriceerd. Dit betekent onder meer dat ze handmatig wordt voorzien van de kenmerkende, katoenen knopen. Het spreekt voor zich dat de traditionele wijze waarop deze matrassen worden gefabriceerd eveneens een niet onbelangrijke bijdrage levert in de kwaliteit waar je op kan rekenen. In vergelijking met menig aantal matrassen kan er dan ook met recht en rede worden gesteld dat een futon Japanse matras aanzienlijk kwalitatiever en duurzamer is. 

3.) Een unieke ondersteuning van het lichaam

Kenmerkend voor een futon is dat ze er in slaagt om de steun van een harde matras te bieden zonder het oncomfortabele, stugge gevoel dat daar doorgaans mee gepaard gaat. Door gebruik te maken van een futon zal je dan ook kunnen vaststellen dat je steeds het behaaglijke gevoel krijgt van ondersteund te worden. In de praktijk vergelijken menig aantal experts dit gevoel met wanneer je op het strand een kuiltje zou maken om comfortabel op plaats te kunnen nemen. In ieder geval, futon matrassen slagen er dus in om jou precies de gewenste ondersteuning te bieden zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van comfort. 

4.) Een op en top milieuvriendelijke matras

Last but not least zijn er nog de milieuvriendelijke eigenschappen waar een futon matras over beschikt. Deze milieuvriendelijke eigenschappen zijn grotendeels het gevolg van het gebruik van natuurlijke en plantaardige materialen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, ben jij iemand die het belangrijk vindt om te kunnen slapen op een echt milieuvriendelijke matras? Dan is het zeker en vast een aanrader om daarvoor te kijken in de richting van een futon exemplaar!