LED-sensorlampen: de werking en de voordelen

Lampen die onnodig branden zijn natuurlijk zonde voor je portemonnee en ook in het kader van duurzaamheid zijn ze niet het meest ideaal. Gelukkig is daar wat aan te doen. In dit artikel vertel ik je meer over de werking van LED-sensorlampen en ik vertel je over de uitgebreide voordelen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.
De werking van LED-sensorlampen
Ledlampen met sensoren bestaan in verschillende soorten. Sommige ledlampen zijn voorzien van bewegingssensoren en anderen werken met behulp van schemersensoren. Het verschil tussen een bewegingssensor en een schemersensor, is dat eerstgenoemde reageert op beweging en laatstgenoemde reageert op de hoeveelheid licht. Wanneer het donkerder wordt dan de zogeheten ‘lux-waarde’ die vooraf is ingesteld, gaat de lamp automatisch branden en zodra het lichter wordt dan deze waarde, gaat de lamp automatisch uit. Deze LED-sensorlampen met zowel een bewegingssensor als een schemersensor bieden dus de ideale uitkomst.
Een aantal voordelen op een rij
Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, brengt het plaatsen van LED-sensorlampen een hoop voordelen met zich mee. Zo is het dus een stuk duurzamer doordat de lamp niet onnodig brandt. Maar er is meer! Zo is het specifieke voordeel van LED-verlichting met zowel een schermersensor als een bewegingsmelder dat je vaak kunt instellen hoe sterk de lamp gaat branden zodra het donker wordt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 25% of 50%. Dankzij de bewegingssensor zal de lamp volledig gaan branden als er beweging wordt vastgesteld.
Er bestaan verschillende soorten LED-lampen met elk eigen kenmerken. Dit type lamp is ideaal geschikt voor verschillende ruimtes, zoals de berging, het trappenhuis of bij de voordeur van je woning. Wil je meer weten over sensorlampen of ben je benieuwd waar je goede LED-sensorlampen kunt bestellen? Neem dan eens een kijkje op Lichtpartner.nl.