Laat jouw keukenkast spuiten door professionals

Aankomen in de schilder fase van jouw keukenkast is het leukste deel van de keukenrenovatie. Als jouw keukenkast van mdf is gemaakt, zal je hier en daar wat problemen kunnen ervaren wanneer je geen professionele schilder bent. Mdf spuiten kan een hele klus zijn. Vooral bij de randen van de kasten zal je merken dat je zo een liter verf kwijt bent alleen al om die te verzegelen. Wanneer het gaat om mdf spuiten heeft elke professionele schilder een eigen aanpak. Daarom is raadzaam om de keukenkast te laten spuiten door een professioneel schildersbedrijf.

Mdf spuiten door professionals is niet duur

Wil je zelf jouw keukenkast spuiten? Om te beginnen heb je penselen, schuurmaterialen, persoonlijke veiligheidsuitrusting en een MDF-specifieke primer, verf, pre-sealant en kit nodig. Die kosten allemaal een hoop geld en wat doe je ermee wanneer jouw project is afgelopen? Niet te vergeten dat mdf spuiten door een beginner ontzettend veel tijd in beslag zal nemen en je moet ook de juiste skills hebben om een mooie uitstraling te krijgen. Het is allemaal te ingewikkeld om het zelf te doen. Terwijl, wanneer je het laat spuiten betaal je een totaalbedrag per vierkante meter, afhankelijk van de gewenste afwerking. Keukenkast spuiten door een expert is niet duur, omdat je garantie, duidelijke opleveringstijd en een snelle service terugkrijgt. Mdf spuiten is echt iets dat je niet zelf wilt doen!

De pro's spuiten op mdf met lakdraagfolie

Vroeger was mdf spuiten onmogelijk. Het materiaal nam alle lak op en begon op te zwellen, wat in sommige situaties een ongelijkmatige aansluitervaring opleverde. Maar dankzij innovaties is mdf met lakdraagfolie, ook wel grondeerfolie genoemd, gemakkelijk te spuiten. Dit type mdf is vochtwerend en heeft een gladder oppervlak, waardoor je het gewenste resultaat snel kunt bereiken. Als je kasten nog geen grondeerfolie hebben, moet je die eerst vervangen. De pro's weten precies wat in zo een situatie gedaan moet worden. Ga je toch zelf de keukenkast spuiten, dan moet je weten dat er enorm veel risico’s aan zijn verbonden.

Bij wie kun je terecht voor mdf spuiten?

De keukenkast spuiten moet geen doe-het-zelf project zijn. Je zult echt geen geld besparen en in de meeste gevallen zal de afwerking niet zijn zoals gewenst. Wil je goede kwaliteit voor een goede prijs, dan moet je het mdf spuiten overlaten aan de mensen die het kunnen. Huur een gerenommeerd bedrijf in!