Inbraak tijdens de donkere dagen

inbraak-via-garagedeur

Nu we langzaam het winterseizoen tegemoet gaan en de herfst volop aan de gang is, zijn de dagen ook korter. Het wordt eerder donker en het wordt later licht. Dit betekent dat de kans op een onopgemerkte inbraak groter wordt. Het is dus goed om te weten wat je zoal kunt doen om ervoor te zorgen dat het voor potentiële inbrekers minder aantrekkelijk wordt om bij jouw huis in te breken.

Verlichting met sensorensnoei-struiken

Een van de gemakkelijkste manieren om inbrekers in de spotlights te zetten, is door op diverse plaatsen rondom je woning verlichting te installeren die enkel aangaat als er een persoon binnen het bereik van de sensoren is. Het voordeel van deze preventieve anti-inbraak maatregel is dat het niet alleen afschrikwekkend werkt voor potentiële inbrekers, maar ook nog eens een gunstige uitwerking heeft op de energierekening. Immers, de verlichting gaat alleen aan als het ook echt nodig is.

inbraak-via-garagedeurZorg voor vrij zicht rondom je woning

Een tweede maatregel die je kunt nemen is dat je ervoor zorgt dat rondom je huis zoveel mogelijk vrij zicht is voor mensen die toevallig voorbij lopen. Op die manier is de kans dat inbrekers worden gesnapt terwijl ze aan het inbreken zijn een stuk groter. Het creëren van vrij zicht rondom je woning is niet altijd even gemakkelijk. Toch zijn er een tweetal dingen die je prima kunt doen.

Als eerste is het snoeien van eventuele struiken, vooral als deze dicht bij ingangen naar je woning staan, al heel effectief. Een andere maatregel is het tactisch plaatsen van dode hoek spiegels, die je ook vaak bij uitritten ziet. Zo maak je zelfs de plekken die eigenlijk buiten het zicht van voorbijgangers liggen toch zichtbaar.

Zorg voor goede sloten

Een derde maatregel die belangrijk is, is het laten installeren van goede sloten op ramen en deuren. Tegenwoordig verzinnen inbrekers namelijk allerlei technieken om sloten binnen mum van tijd open te kunnen breken. Denk bijvoorbeeld aan het bekende cilindertrekken. Maak het inbrekers dus niet gemakkelijk en zorg voor sloten die bij voorkeur van het politiekeurmerk veilig wonen zijn voorzien.

Vergeet de garagedeur niet!

Heb je een garage? Dan is de kans groot dat je vergeet om de garagedeur van anti- inbraak maatregelen te voorzien. Zonde! Zo helpt het bijvoorbeeld al als je een stang in de rails van de deur legt, zodat deze niet opengeklapt kan worden. Maar buiten dergelijke oplossingen kun je ook extra sloten laten bevestigen, zodat de inbraak via de garagedeur nog moeilijker wordt gemaakt.

Het treffen van maatregelen om inbraak tegen te gaan hoeft samengevat dus niet direct veel geld te kosten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om direct een alarminstallatie te laten installeren, maar heb je daar budget niet voor? Dan zijn er tal van dingen die je met een relatief beperkt budget kunt doen die de kans op een inbraak kunnen verkleinen. Ga je toevallig binnenkort een garagedeur kopen? Neem het veiligheidsaspect dan mee als belangrijk aankoopmotief.

Voor meer tips tegen inbraak kun je dit artikel lezen, erg nuttig!