Huren in Tilburg kan nog steeds!

in aanmerking voor een kamer

Het is lastig om een woning te vinden, niet alleen in Tilburg. Er is woningnood in zowat elke grote stad in het land en dat voel je overal. Maar toch is er nog een leuke woning voor jou ergens daar in die stad te vinden. Je moet jouw toekomstige plekje alleen nog even ontdekken.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te huren in Tilburg:

  • schrijf je in voor sociale huur
  • bekijk particulier aanbod via makelaars en woningwebsites
  • zet je netwerk in
geschikt aanbod

Sociale huur

Natuurlijk is stap 1 in de meeste gevallen om je in te schrijven voor sociale huur. Sta je al lang ingeschreven? Dan zou het zomaar kunnen dat je in aanmerking komt voor een leuke woning. Als je echter pas net in geschreven staat dan is een woning vinden via sociale huur best lastig. Wachttijden zijn lang en meettijd speelt mee, waardoor mensen soms pas na 5 of 10 jaar inschrijftijd kans maken. Schrijf je toch maar zo snel mogelijk in, al is het alleen omdat je misschien over tien jaar weer wil verhuizen.

Inschrijven voor een studentenkamer

Particuliere huur

Als je niets kunt vinden via sociale huur dan is er nog particuliere huur. Houd er rekening mee dat de huren dan vaak iets hoger liggen en dat je meestal borg moet betalen. Dat is een maand huur die je bovenop de eerste maand betaalt. Als je weer verhuist, krijg je dit geld terug als er niets kapot is aan de woning door jouw schuld.