Hoe zorg je voor een groei in jouw online verkopen?

Tegenwoordig wordt alles op internet verkocht. Fysieke winkels zijn sinds de komst van het internet een groot deel van hun omzetten verloren. Bedrijven realiseren dit online door zoekmachine marketing in te zetten die ervoor zorgt dat hun producten bij de juiste doelgroep terecht komen. Op deze manier stimuleren ze aankopen en genereren ze meer omzet. Wij geven je een aantal tips hoe jij dit ook voor jouw bedrijf kunt realiseren.

Adverteer online

Met de juiste advertenties bereik je de juiste doelgroep. Je kunt adverteren op andere websites via banners. Op deze manier bereik je je doelgroep door te adverteren op websites die in lijn staan met het product wat jij verkoopt. Verkoop je bijvoorbeeld producten voor gezondheid, adverteer dan op websites of blogs die hierover schrijven. Ook kun je ervoor kiezen om je artikelen te promoten in Google shopping ads. Bij deze advertenties staat alleen het product wat je verkoopt. Vaak wordt er een korte titel toegevoegd, met de prijs en de naam van je winkel. Deze advertenties geven de kijkers een duidelijk beeld van het product. Zijn ze geïnteresseerd? Dan klikken ze op de advertentie en worden ze doorgestuurd naar jouw website. Het gebruik van Google shopping ads kan heel waardevol zijn, omdat je op deze manier de juiste mensen bereikt en lokt naar je website. Laat die orders maar binnen komen!

Zet in op social media

Sommige bedrijven vergeten vaak de kracht van social media. Op social media wordt veel gedeeld, geliket en commentaar gegeven. Dit zorgt voor aandacht. Laat je bedrijf zien op social media en zorg dat er over je gepraat wordt. Zo vergroot je je bereik en daarmee je naamsbekendheid. Bovendien moet je relevante content plaatsen, want hier wordt je doelgroep mee getrokken. De content moet relevante links bevatten die de lezers direct doorsturen naar je website. Op deze manier zorg je voor meer verkeer, waardoor de kans groter wordt dat je online aankopen ook zullen stijgen. Dus download die app en maak een bedrijfsaccount aan: social media kan je bedrijf helpen groeien!