Hoe kies je de juiste kraan voor jouw keuken

Het kiezen van een kraan is eigenlijk geen gemakkelijke taak, omdat er zoveel verschillende kranen beschikbaar zijn. Het kan ontmoedigend zijn om te kiezen uit alle verschillende stijlen, materialen, afwerkingen en kosten van Damixa kraanonderdelen of andere merken kranen. Je nieuwe kraan zal waarschijnlijk voor een lange tijd in je huis staan, dus je moet de beste kiezen.

Esthetiek is niet alles

De meeste kopers nemen hun beslissing uitsluitend op esthetiek. Dit is absoluut een verkeerde zet. Hoewel uiterlijk cruciaal is, kun je doorgaans de esthetiek bereiken die je wenst zonder in te boeten aan bruikbaarheid of betrouwbaarheid op lange termijn. Je moet altijd een kraan kiezen die lang goed werkt, ook al ziet hij er eigenlijk slecht uit. De praktische waarde van de kraan moet altijd voorop staan. Je wilt zeker niet om de paar maanden veel geld uitgeven om alleen kraan onderdelen te vervangen.

Geef niet te veel geld uit

Kranen zijn er in verschillende prijzen. Zorg er daarom voor dat je je onderzoek doet om de beste te vinden die lang meegaat en niet te duur zal zijn. Zelfs als het mogelijk is om voor minder een prachtige kraan te vinden, is de kans groter dat je een goedkope kraan zult vinden. Als je aanzienlijk meer uitgeeft, koop je luxe functies of mode in plaats van fundamentele betrouwbaarheid of duurzaamheid. Balans is de sleutel bij het kiezen van de beste kraan voor je huis.

Ontdek de bruikbaarheid van de kraan

Een ding dat je moet doen bij het kiezen van een kraan is om de hoogte, het bereik en de materialen van de kraan in de gaten te houden. De hoogte en het bereik van kraanuitlopen variëren sterk. Een hoge uitloop past echter misschien niet als er een plank boven de gootsteen is. Een uitloop met een korte reikwijdte bereikt mogelijk niet alle wasbakken in een gootsteen met drie schalen. Bij het handen wassen kan een badkraan met een beperkte reikwijdte ervoor zorgen dat er water achter de uitloop loopt. Er zijn zoveel opties zoals je net hebt gelezen. Zorg ervoor dat de kraan die je kiest, qua functionaliteit ook echt de juiste is. Koop bovendien qua materiaal een kraan met keramische kranen als je geen lekkende kraan wilt. Terwijl andere soorten kleppen vaak jaren meegaan zonder te druppelen, voldoen ze niet aan de betrouwbaarheid op lange termijn van keramische kleppen. Keramische kranen zijn qua prijs vergelijkbaar met andere kranen.

De afwerking van de kranen is belangrijk

Kies een afwerking die past bij de handdoekstangen, kasten en andere elementen Je opties voor kraan afwerkingen zijn talrijk als je van plan bent om de oude hardware te vervangen. Gepolijst chroom, satijn nikkel of bronzen afwerkingen zijn te vinden op de meeste kranen. Al deze afwerkingen gaan lang mee en behouden hun esthetische aantrekkingskracht in de loop van de tijd. Sommige dingen gaan langer mee dan andere. Chroom wordt van oudsher gebruikt voor commerciële keukens en openbare toiletten, omdat het de meest duurzame en makkelijkst te onderhouden afwerking is. Je beste kans op de lange termijn is een kraan die veel wordt gebruikt. Nikkel Coatings hebben meestal een doffe glans en worden “geborsteld”, “satijn” of “roestvrij staal” genoemd. Ze zijn veerkrachtig maar gevoeliger voor vingerafdrukken en watervlekken, waardoor ze moeilijker te onderhouden zijn. Sommige hebben een coating waardoor ze minder vatbaar zijn voor vlekken en vegen, maar die coating is niet zo sterk als metaal en kan afschilferen of slijten. Bronzen kranen staan ​​bekend als “geolied” of “gewreven” brons en hebben een bruinachtige tint. In plaats van metaal, is het oppervlak een coating (zoals epoxy). Hoewel deze coating duurzaam is, wordt deze gemakkelijker afgebroken of beschadigd dan metaal.