Het gebruiken van je eigen bureau

Ergonomische bureaustoelen

Dubbele tafel, duo tafel, H-poot frame, zit-sta bureau. Hoe je ze ook noemt, je bent ze vast wel eens tegengekomen: twee verbonden bureaus. Maar wat zijn nu precies de voordelen van zo’n dubbel bureau, en zijn er ook nadelen? Je leest het op deze blog. Een dubbele zit-sta bureau is precies waar je aan denkt. Dit zijn twee bureaus tegenover elkaar, aan elkaar bevestigd. Beide bureaus zijn afzonderlijk in hoogte verstelbaar. Dit zie je vooral bij grote kantoorgebouwen. Want de bank heeft meerdere voordelen. De vorm van de basis maakt het dubbele bureau over het algemeen stabieler dan twee afzonderlijke bureaus. Het Duo-bureau heeft een aanzienlijk grotere voetafdruk over het frame. Het bureau is veel stabieler, vooral in voor- en achterwaartse mobiliteit.

Voordelen aan een duo-bureau

De twee bureaus zijn verbonden door een tussenbalk, zodat de bureaus elkaar niet raken. Ze bevinden zich altijd op een bepaalde afstand van elkaar. Geen zit-sta bureaus meer die tegen elkaar botsen omdat ze tegen elkaar zijn geschoven. Vrijwel alle duo desks hebben de mogelijkheid om privacyschermen tussen werkplekken te plaatsen. Deze schermen zorgen voor rust en voorkomen dat je staand onder het bureau van de buren aan de overkant kijkt. Bovendien kunnen deze wanden geluid dempen. Het privacyscherm is op het bureau frame geplaatst waardoor er voldoende beenruimte onder het bureau is. Dit is niet alleen comfortabeler om op te zitten, maar zorgt ook voor een betere luchtcirculatie, waardoor het voor de stofzuiger gemakkelijker wordt om onder het bureau schoon te maken.

Kabelgenot met zo’n handig bureau

Dubbele bureaus hebben meestal een kabelgoot in het midden tussen werkstations. Hierdoor blijven alle kabels netjes weggewerkt. Met behulp van kabelslangen worden alle kabels vanaf het tafelblad aangesloten op een centrale kabelgoot. Er zijn vaak  minder stopcontacten nodig  om al je werkstations aan te sluiten omdat alle kabels hier samenkomen. Wacht dus niet meer langer en ga nu beginnen met het zoeken van jouw nieuwe prachtige bureau!