En toen was er licht!

Een huis met ramen op het zuiden, een kamer met genoeg aansluitingen voor lampen, zonnige dagen in de tuin en ga zo maar door, licht is voor ons mensen heel belangrijk. Zo belangrijk dat het helemaal kan beïnvloeden hoe je je voelt en hoe je werkt. Niet onbelangrijk dus, in een tijd waarin we veel thuis zijn en ons dus steeds in dezelfde ruimte met dezelfde lichtsoort bevinden. In deze blog vertel ik hoe je het licht in je huis aanpast naar jouw wensen. Lees je mee?

Licht en ons humeur

Zoals ik al zei, word onze gemoedstoestand dus beïnvloedt door het licht dat we om ons heen zien. Dit gebeurt natuurlijk niet bewust maar daarom is het des te belangrijker dat je hier op voorhand op in speelt. Bijvoorbeeld als het om het licht in huis gaat. Overweeg je de verlichting in huis te veranderen, kijk dan naar ledverlichting. Dit is niet alleen duurzaam, LED-strips komen ook in allerlei kleuren. Wanneer je licht van het ene naar het andere punt wilt leiden door het hele huis, wil je niet met allemaal snoeren komen te zitten.

Koude tonen

Gelukkig kun je alsnog over ledverlichting aanbrengen. De strips en snoeren werk je namelijk weg met een LED profiel. Deze kun je infrezen maar dat hoeft niet, er zijn namelijk ook LED opbouw profielen. Maar goed, wat doen verschillende kleuren licht nou met je. Nou wist je dat koud licht niet allen blauw is maar ook heel fel licht is met een witte ondertoon? Als we het over natuurlijk licht hebben, zien we dit vaak in de ochtend en het is ook de lichtkleur die je hebt wanneer je je in een kamer op het noorden bevindt. Van koel licht zou je je gemotiveerder voelen en veel praktischer en efficiënter te werk gaan. Heel handig dus om deze kleur licht in je kantoor of andere werkplek te hebben.

Warme sfeer

Warme sferen zien we vooral in kamers met ramen op het zuiden en westen. Vooral in de namiddag komt hier echt een gouden gloed binnen. Dit geeft letterlijk een warm gevoel maar maakt ook dat we ons ontspannen en prettig voelen. Deze kleur licht is ideaal in je woonkamer. Hier kom je immers samen om plezier te maken of tot rust te komen. Met ledlampen kan je voor allerlei kleuren licht kiezen. De lampen kunnen soms prima natuurlijk licht nabootsen. Zo hangt er in iedere kamer een lamp die bij het doel van de kamer past. Dan is je huis pas echt af.