Ben jij inspiratieloos? laat je tuin ontwerpen

Het hebben van een tuin is voor veel mensen erg van belang. Mensen die kinderen hebben vinden het een mooie plek waar de kinderen veilig de natuur kunnen ontdekken. Oudere mensen zien het als een afgeschermde plek om te genieten van de buitenomgeving. Jongvolwassenen kunnen hier barbecue feestjes houden en genieten van de open lucht. Tuinen brengen mensen samen met de natuur. Toch is het soms lastig om te bepalen hoe die tuin er volgens jou uit zou moeten zien.

Wensen

Het is allereerst belangrijk om te bepalen wat jij zoekt in een tuin. Moet er sprake zijn van veel groen of wil je juist veel steen? Wil je een veranda of wil je gewoon een tuinsetje achterin de tuin? Moet er opbergruimte zijn of is dat niet nodig? Om al deze wensen te bepalen is het goed om inspiratie op te doen bij andere tuinen. Zo kan je kijken bij W&W tuinen. Zij hebben verschillende tuinen omgebouwd en verkopen ook accessoires en tegels die voldoen aan allerlei wensen en/of eisen. Daarnaast kan je natuurlijk ook kijken bij mensen die je kent of buren om te zien wat zij precies hebben en hoe je dit moet aanpakken.

Laten ontwerpen

Je kan er ook voor kiezen om een Tuinontwerp bij W&W te laten maken. In zo’n situatie ga je in gesprek met een medewerker en laat je jouw belangrijkste wensen zien. Samen met de medewerker kijk je naar de oppervlakte van je tuin en wat precies de mogelijkheden zijn om te doen met die hoeveelheid ruimte. Tot slot kan je zelf nog enige aanpassingen doen en heb je een flinke bedenktijd om na te denken over het ontwerp. Misschien wil je toch nog net iets anders dan hoe het op het ontwerp staat.

Inspiratie

Na het ontwerpen van de tuin, wanneer je de knoop hebt doorgehakt over de inrichting kan je nog verdere inspiratie opdoen. Zo kan je bijvoorbeeld toch nog kiezen voor andere stenen of andere meubilair. Daarnaast is het altijd mogelijk om achteraf nog aanpassingen te doen aan de tuin. Bevalt het niet helemaal? Dan kan je het nog altijd veranderen.