5 haardentrends van 2018

De koudste periode van de winter van dit jaar is aangebroken. Een goede reden om het even extra gezellig en warm in huis te maken. Speciaal daarom hebben wij de trends op het gebied van haarden onder elkaar gezet.

1.      Een haard voor elke ruimte

Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend om de haard in een woonkamer te plaatsen, maar we zien ze steeds vaker terug in bijvoorbeeld keukens en badkamers. Voornamelijk wanneer de eettafel zich in de keuken bevindt, merken we dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een haard in deze ruimte. Zo kun je, wanneer je een lekker diner met vrienden en familie hebt bereid, genieten van het eten bij de warmte en sfeer van de haard.

1.      Duurzaam stoken

We zijn ons steeds bewuster van het milieu en we dragen hier graag ons steentje aan bij. Zo wordt het steeds belangrijker om te kijken naar de manier waarop je stookt. Daarnaast kiezen mensen steeds meer voor haarden die CO2-neutraal stoken, zoals pelletkachels of CV-haarden.

2.      Natuurlijk vlammenspel

Ook in de interieurtrends van nu merken we dat de natuur een grote rol speelt. Materialen zoals hout, wol en vele planten komen veelvoudig terug. Mensen kiezen door deze trend veel voor het echte vuurbeeld met het knapperende hout van een houthaard. Gelukkig zijn de technologieën zo ver dat het ook bij gashaarden mogelijk wordt om een zeer realistisch vuurbeeld neer te zetten. Zo kunt u genieten van een prachtig vuur, maar wel met het gemak van een gashaard.

Gashaarden bekijken >>

1.      Apps

Tegenwoordig heb je vele apps die vrijwel overal wel een oplossing voor bieden. Zo bestaat er ook een app voor het aanzetten van je haard of het regelen van het vlammenspel. Eventueel kan de haard zelfs met een timer worden ingesteld. Zo kun je bijvoorbeeld op het werk aangeven dat je wilt dat de temperatuur in de ruimte van de haard 20 graden is op het moment dat je thuis komt. Hoe ideaal is dat?

2.      Roomdividers

Tot slot is er de trend van de roomdividers. Roomdividers delen eigenlijk een ruimte op in twee ruimtes. Het mooie van een roomdivider is dat de ruimtes groter lijken door het ruimtelijke gevoel. Daarnaast kun je vanuit twee verschillende ruimtes van een en dezelfde haard genieten.

Roomdividers gashaarden bekijken >>

 

Kortom, er zijn een aantal trends op het gebied van haarden gaande, waarin gemak en de natuur een rode draad zijn.