3 Tips voor het inrichten van je nieuwe huis

Het inrichten van een nieuw huis is een geweldige manier om de verhuiskosten laag te houden en je eigen persoonlijke stempel op je eigendom te drukken. Het kan echter moeilijk zijn om professioneel ogende resultaten te behalen wanneer je het werk zelf doet.

Heb je je ooit afgevraagd hoe decorateurs het schilderen van een huis er gemakkelijk uit laten zien? Of hoe ze die perfecte afwerking krijgen? Het is niet zo eenvoudig als je zou denken, aangezien veel nieuwe huiseigenaren er op de harde manier achter komen. Maar er zijn dingen die je kunt doen om de taak gemakkelijker te maken en je huis er prachtig uit te laten zien. Online verf kopen bij een verfwinkel is bijvoorbeeld een goede manier om goede producten in huis te halen terwijl je ook bespaard omdat online verf kopen vaak goedkoper is dan bij de bouwmarkt.

1. Muren voorbereiden voordat je gaat schilderen

De hoofdzonde van alle amateur-decorateurs is om zonder voorbereiding rechtstreeks op muren te schilderen. Als je muren niet voorbereid voordat je gaat schilderen, schrik dan niet als eerdere oneffenheden en problemen zich opnieuw voordoen. Zorg ervoor dat je gaten opvult en oppervlakken schuurt om ruwe of oneffenheden te verwijderen. Zelfs pas gepleisterde gebieden moeten licht worden geschuurd voordat er verf op wordt aangebracht.

2. Maskeer alles wat je kunt voordat je gaat schilderen

Een andere veelgemaakte fout is om te denken dat je handen hebt die zo stabiel zijn als stenen die overal omheen kunnen schilderen. Dat doe je niet en niets ziet er erger uit op een nieuw versierde muur dan met verf bedekte stopcontacten of wandschakelaars. Koop wat speciale verf afplaktape en zorg ervoor dat alles dat niet moet worden geverfd, wordt beschermd.

3. Verzegel nieuw pleister

Als je net naar een nieuw huis bent verhuisd, is de kans groot dat ten minste enkele van je muren vers of recentelijk zijn gepleisterd. Het is erg belangrijk dat je elke nieuwe pleister met een verwaterde emulsieverf of speciale kit voorstrijkt voordat je een afwerklaag aanbrengt. Deze onderlaag trekt in het gips in plaats van er gewoon bovenop te zitten en vormt een hechting waar de volgende verf zich aan hecht, waardoor problemen met afbladderende verf in de toekomst worden voorkomen.